ÉRDEKESSÉGEK
TOKAJ-HEGYALJÁRÓL

A világon 3 olyan világörökség részét képező borvidék van, ahol természetes édes borokat készítenek, az egyik Tokaj-hegyalja. Míg más borvidéken a Botrytis cinerea szőlőbetegségnek számít és elpusztít mindent, nálunk édessé varázsolja a borokat.
A Tokaj-hegyaljai fajták olyan különleges körülmények (őszi időjárás, a folyók közelsége, változó páratartalom: reggel ködös, párás, napközben száraz) között érnek, hogy a szőlő természetes cukor tartalma elegendő az édes bor készítéséhez.

ASZÚ 2014 • 6 puttonyos

természetes maradék cukor: 161 gr, alkoholtartalom: 12 % • űrtartalom: 0,5l

ASZÚ 2000 • 5 Puttonyos

ASZÚ 2003 • 5 puttonyos

természetes maradék cukor: 122 gr, alkoholtartalom: 12,5 % • űrtartalom: 0,5l

ASZÚ 2004 • 4 puttonyos

természetes maradék cukor: 100 gr, alkoholtartalom: 13 % • űrtartalom: 0,5l

ASZÚ 2008 • 3 puttonyos

természetes maradék cukor: 73 gr, alkoholtartalom: 12,5 % • űrtartalom: 0,5l

ZÉTA 2015

Teljesen aszúsodott bogyókból készült, intenzív illata és hosszan tartó íze feledhetetlen élményt nyújt az édes bor kedvelőinek. Összesen 443 palack készült belőle.

természetes maradék cukor: 120 gr, alkoholtartalom: 11 % űrtartalom: 0,375l

KABAR 2015 • ÉDES • KÉSŐI SZÜRET

Teljesen aszúsodott bogyókból készült, intenzív illata és hosszan tartó íze feledhetetlen élményt nyújt az édes bor kedvelőinek. Összesen 805 palack készült belőle.

természetes maradék cukortartalom: 100 gr, alkoholtartalom: 11,5 % űrtartalom: 0,375l

SÁRGA MUSKOTÁLY FÜRTVÁLOGATÁS 2015 • ÉDES • KÉSŐI SZÜRET

Teljesen aszúsodott bogyókból készült, intenzív illata és hosszan tartó íze feledhetetlen élményt nyújt az édes bor kedvelőinek. Összesen 685 palack készült belőle.

természetes maradék cukor: 145 gr, alkoholtartalom: 11 % űrtartalom: 0,375l

SÁRGA MUSKOTÁLY 2015 • ÉDES • KÉSŐI SZÜRET

Teljes fajtajelleg illat és íz világ, kerek savakkal, szép példája a szinte tökéletes fajtának.
0,75l

természetes maradék cukor: 95 gr, alkoholtartalom: 11,5 % alk űrtartalom: 0,375l

SÁRGA MUSKOTÁLY {Sajgó} 2016 • FÉLÉDES

Telt ízű-illatú Sárga muskotály a Sajgó dűlőből. Kiváló aperitif. Fogyasztása 12 C-on ajánlott.

természetes maradék cukor: 31 gr, alkoholtartalom: 11,5 % űrtartalom: 0,375l

SÁRGA MUSKOTÁLY 2015 • SZÁRAZ

Illatában és ízében a Sárga muskotály fürtök utánozhatatlan zamata jelenik meg. Kítűnő kísérője könnyedebb, fűszeres, tejszínes gombás és halas ételeknek, friss házi sajtoknak. Fogyasztása 10-12C on ajánlott.
0,75l

természetes maradék cukor: 7 gr, alkoholtartalom: 14 % alk űrtartalom: 0,75l

HÁRSLEVELŰ {Sajgó} 2015 • FÉLÉDES

Az aszúsodott, túlérett Furmint fürtök íz-illat harmóniáját kínáljuk a borban, önállóan vagy desszertek mellé. Fogyasztása 12-13 C-on ajánlott.

természetes maradék cukor: 25 gr, alkoholtartalom: 13 % űrtartalom: 0,75l

FURMINT {Deák} 2015 • ÉDES • KÉSŐI SZÜRET

Az aszúsodott, túlérett Furmint fürtök íz-illat harmóniáját kínáljuk a borban, önállóan vagy desszertek mellé. Fogyasztása 12-13 C-on ajánlott.

105 gr/cukor, 11 % alk

FURMINT {Sajgó} 2015 • SZÁRAZ

lllatos, tüzes száraz Furmint a Sajgó dűlőről. Könnyedsége miatt fogyasztása minden évszakban ajánlott lágyabb sajtokhoz, halas és enyhén fűszeres ételekhez. Aperitifként is kiváló! Fogyasztása 10-12 C-on javasolt.
0,75l

természetes maradék cukor: 5 gr, alkoholtartalom: 13 %

ZEMPLÉNI ZENGŐ 2014 • FÉLÉDES

Botritiszes szőlőből készült fűszeres ízű, illatú bor, önmagában aperitifként is fogyasztható. Fogyasztása 10-12 C-on ajánlott.
0,75l

30 gr/cukor, 13 % alk