ÉRDEKESSÉGEK
TOKAJ-HEGYALJÁRÓL

A világon 3 olyan világörökség részét képező borvidék van, ahol természetes édes borokat készítenek, az egyik Tokaj-hegyalja. Míg más borvidéken a Botrytis cinerea szőlőbetegségnek számít és elpusztít mindent, nálunk édessé varázsolja a borokat.
A Tokaj-hegyaljai fajták olyan különleges körülmények (őszi időjárás, a folyók közelsége, változó páratartalom: reggel ködös, párás, napközben száraz) között érnek, hogy a szőlő természetes cukor tartalma elegendő az édes bor készítéséhez.

ASZÚ 2014 • 6 puttonyos

természetes maradék cukor: 161 gr, alkoholtartalom: 12 % • űrtartalom: 0,5l

ASZÚ 2000 • 5 Puttonyos

ASZÚ 2003 • 5 puttonyos

természetes maradék cukor: 122 gr, alkoholtartalom: 12,5 % • űrtartalom: 0,5l

ASZÚ 2004 • 4 puttonyos

természetes maradék cukor: 100 gr, alkoholtartalom: 13 % • űrtartalom: 0,5l

ASZÚ 2008 • 3 puttonyos

természetes maradék cukor: 73 gr, alkoholtartalom: 12,5 % • űrtartalom: 0,5l

ÉDES SZAMORODNI 2017

Leírás....

természetes maradék cukor: 120 gr, alkoholtartalom: 11 % űrtartalom: 0,375l

FORDÍTÁS 2017

Leírás....

HÁRSLEVELŰ 2017

Leírás....

ZÉTA 2015

Teljesen aszúsodott bogyókból készült, intenzív illata és hosszan tartó íze feledhetetlen élményt nyújt az édes bor kedvelőinek. Összesen 443 palack készült belőle.

természetes maradék cukor: 120 gr, alkoholtartalom: 11 % űrtartalom: 0,375l

KABAR 2015 • ÉDES • KÉSŐI SZÜRET

Teljesen aszúsodott bogyókból készült, intenzív illata és hosszan tartó íze feledhetetlen élményt nyújt az édes bor kedvelőinek. Összesen 805 palack készült belőle.

természetes maradék cukortartalom: 100 gr, alkoholtartalom: 11,5 % űrtartalom: 0,375l

SÁRGA MUSKOTÁLY FÜRTVÁLOGATÁS 2015 • ÉDES • KÉSŐI SZÜRET

Teljesen aszúsodott bogyókból készült, intenzív illata és hosszan tartó íze feledhetetlen élményt nyújt az édes bor kedvelőinek. Összesen 685 palack készült belőle.

természetes maradék cukor: 145 gr, alkoholtartalom: 11 % űrtartalom: 0,375l

SÁRGA MUSKOTÁLY {Sajgó} 2017 • FÉLÉDES

Telt ízű-illatú Sárga muskotály a Sajgó dűlőből. Kiváló aperitif. Fogyasztása 12 C-on ajánlott.

természetes maradék cukor: 35 gr, alkoholtartalom: 12,5 % űrtartalom: 0,375l

FURMINT {Sajgó} 2017 • SZÁRAZ

Harmonikus, illatos Furmint a Sajgó dűlőből. Fogyasztását 12-13 C fokon ajánljuk könnyű vacsorákhoz, salátákhoz, halakhoz és házi natúr sajtokhoz. Aperitifként is kiváló!
0,75l

természetes maradék cukor: 1 gr, alkoholtartalom: 12 %

FURMINT {Deák} 2017 • SZÁRAZ

Harmonikus, illatos, tüzes Furmint a Kopasz hegy vulkáni lejtőjéről, a Deák dűlő löszös talajáról. Fogyasztását 12-13 C fokon ajánljuk könnyű vacsorákhoz, salátákhoz, halakhoz és házi natúr sajtokhoz. Aperitifként is kiváló!.
0,75l

természetes maradék cukor: 3 gr, alkoholtartalom: 13 %

ZEMPLÉNI ZENGŐ 2017 • ÉDES

Minden évszaknak megvan a kedvenc borfajtája. Talán a zamatos ízvilága, a friss gyümölcsössége vagy az a felejthetetlen ünnepi illat, amely megbolondítja az embert.
A Zempléni Zengő tételünk méltó módon viseli a téli évszakok királynője címet a Szedmák borházban!
Egy romantikus, téli dűlőtúrán tökéletes partner! Várunk szeretettel! szőlőből készült fűszeres ízű, illatú bor, önmagában aperitifként is fogyasztható. Fogyasztása 10-12 C-on ajánlott.
0,75l

természetes maradék cukor: 68 gr, alkoholtartalom: 12,5 % alk űrtartalom: 0,75l