TOKAJ HEGYALJAI
BORVIDÉK

Hosszú évek kitartó munkája során elkészült a Borház, mely alapvető funkcióin túl az otthonunk is. Szeretem a Tokaj-hegyaljai szőlőfajtákat, különleges ízvilággal rendelkeznek, amit a borvidék klimatikus adottsága még jobban felerősít. Szedmák Sándor borász, a Szedmák Borház tulajdonosa

Sandor Szedmák - Szedmák Pince és Borház -Tarcal

Szedmák Pince és Borház -Tarcal

Ahogy Bodrogkeresztúr felől, a Tokaji-hegyen át beérkezel Tarcalra, bal kéz felől a Kövesdi pincesor tárul eléd. Itt találhatod meg takaros borházunkat, ahová megérkezve kicsit megáll az idő, őszinte mosollyal várunk, poharadba lágyan és titokzatosan érkezik a napfényízű bor, időt hagyva az érzésnek: otthon vagy nálunk.
Érkezhetsz családdal, baráti társasággal, kedveseddel vagy magányosan, számunkra fontos, hogy jól érezd magad. 
Amennyiben a borokról szeretnél többet megtudni, céges rendezvényt szervezel vagy nagyobb csoporttal tervezel a borkóstolót, vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy egyedi ajánlatot készíthessünk.

További információ programjainkról Brigitől kérhető: +36309788717 e-mail: szedmakpince@gmail.com.
2016-tól folyamatos nyitva tartással, hétvégi programokkal, különleges borkóstolókkal, dűlőtúrákkal várjuk a Kövesdi pincesorra érkezőket. Aktuális rendezvényeinket, szezonális nyitva tartásunkat megtalálod facebook oldalunkon!

Első generációs családi borászat vagyunk.

SZEDMAK-DEAK-DULO-19

5 +1 ok miért térj be hozzánk, ha Tokaj-Hegyalján jársz

1. Borházunkban nemcsak hallasz a borkészítésről, hanem fotóválogatásunkkal kísért borkóstolón közelebbről is megismerheted dűlőinket és Tokaj-Hegyalját.

——

2. Nálunk megkóstolhatod a legédesebb bort adó aszúbogyókat.

——

3. Kedvező áron vásárolhatsz jó minőségű borokat.

——

4. Ősszel izgalmas szüreti élményben lehet részed a legszebb tarcali dűlőkben.

——

5. Klasszikus tokaji borkóstolónk mellett különleges tételeinket is megmutatjuk.
——

Családias, kellemes környezetben várunk titeket!

Rólunk a nagyvilágban

szedmak-sandor-szalonewaliczki

Tak blisko, tak daleko… Tokaj cz.1

Nie wiemy jakie jest Wasze wyobrażenie o regionie Tokaj ale my mieliśmy przed oczami bezkresne zielone winnice, paprykowe pola, malownicze domki pośród wzgórz. Od dawna chcieliśmy odwiedzić piękną, węgierską krainę – najlepiej w porze winobrania. Trafiła się okazja, szybka decyzja, pojechaliśmy.

szedmak-sandor-szalonewaliczk2i

Gdzie wino to sztuka – Tokaj cz.2

Pokaż mi swoje ASZU a powiem Ci kim jesteś? To chyba najprostszy sposób aby podkreślić jakie znaczenie ma to wino dla Węgrów. Ambicją każdego producenta jest stworzenie najlepszego ASZU pełnego słodyczy i zrównoważonej kwasowości. A to już nie jest banał

national-geographic

Kury, kaczki, droga na Miszkolc

Cóż, świat nie zawsze jest idealny. I czasem, by dostać się na Węgry trzeba po drodze zmierzyć się ze stadem wściekłych kaczorów, czasem – o piątej rano – wygrać nierówny bój ze sztucznym słoniem. Czasem na przeszkodzie staje nieuczciwa rzeczywistość i kręta droga, która wiedzie cię przez połoniny, gdzieś hen za Stasiukiem, a nawet dalej.

winesofa

The Heart of the Kövesd Cellar Row

"Let us stop here for a second; it is my fault that I had the impression I knew the region like the back of my hand but I had to realize that it is only the tip of the iceberg I really know. I cannot be grateful enough for the Szedmák family for opening my eyes."

Tnacolomedve

Bemutatkozik: Szedmák Pince

Legutóbbi látogatásom egyik fő apropója pár tarcali kisborászat meglátogatása volt. Ahogy Bodrogkeresztúr felől, a Tokaji-hegyen át beérkezünk Tarcalra, jobb kéz felől egy csinos kis apartmant, panziót látunk: nagy társasággal érdemes felkeresni őket; a temető előtt bal kéz felől pedig egész hosszú pincesort látunk. Jegyzett borászat csak elvétve van köztük, lengyel kamion annál sűrűbben fordul meg a közelben.

Polski głos w Tarcal

Polski głos w Tarcal

Na degustacji towarzyszącej konkursowi Vinoforum w Krynicy, latem 2011, znalazłem tylko jedno wino tokajskie – Sárga Muskotály 2009 z późnego zbioru zrobione przez Sándora Szedmáka. Wino miało mniej niż 40 g/l cukrów i 14,5% alkoholu, co tworzyło oryginalny efekt, podkreślony wysoką temperaturą wina. Alkohol uzupełniał i zaostrzał przyprawowe nuty muszkatu, które potrafią być mdławe i męczące. Ciekawe wino zapadło mi w pamięć i zacząłem szukać informacji o jego producencie.

Putování za jídlem východního Maďarska

Putování za jídlem východního Maďarska

Naše putování východem Evropy začalo samozřejmě nakládáním kol a šatstva a zdoláváním prvních stovek kilometrů, ale na jídlo došlo záhy. Dvě posádky vyjely každá odjinud a někde jsme se museli potkat. Kde jinde než v hospodě.

szedmak-tarcal

Must-Visit Wineries in Tokaj Hungary

Planning to visit the wineries in the Tokaj wine region of Hungary? We know just how difficult it is to put together a wine tasting trip to this area. Although it’s one of the most well-known wine regions in Hungary, there isn’t a lot of information available for those wishing to visit.