FASCINATING FACTS ABOUT
TOKAJ WINE REGION

There are 3 world-famous wine regions in the world where natural sweet wines are produced, with Tokaj being one of them. While in other wine regions, Botrytis cinerea is considered a destructive grape disease, here it delights us with the best quality sweet wines.
Tokaj wine region grape varieties ripen in special conditions (warm autumn, proximity of rivers, changing humidity: misty and humid in the morning, dry during the day) which makes the natural sugar content of the grapes sufficient to produce sweet wine.

ASZÚ 2014 • 6 puttonyos

természetes maradék cukor: 161 gr, alkoholtartalom: 12 % • űrtartalom: 0,5l

ASZÚ 2000 • 5 Puttonyos

ASZÚ 2003 • 5 puttonyos

természetes maradék cukor: 122 gr, alkoholtartalom: 12,5 % • űrtartalom: 0,5l

ASZÚ 2004 • 4 puttonyos

természetes maradék cukor: 100 gr, alkoholtartalom: 13 % • űrtartalom: 0,5l

ASZÚ 2008 • 3 puttonyos

természetes maradék cukor: 73 gr, alkoholtartalom: 12,5 % • űrtartalom: 0,5l

ÉDES SZAMORODNI 2017

Leírás....

természetes maradék cukor: 120 gr, alkoholtartalom: 11 % űrtartalom: 0,375l

FORDÍTÁS 2017

Leírás....

HÁRSLEVELŰ 2017

Leírás....

ZÉTA 2015

Teljesen aszúsodott bogyókból készült, intenzív illata és hosszan tartó íze feledhetetlen élményt nyújt az édes bor kedvelőinek. Összesen 443 palack készült belőle.

természetes maradék cukor: 120 gr, alkoholtartalom: 11 % űrtartalom: 0,375l

KABAR 2015 • ÉDES • KÉSŐI SZÜRET

Teljesen aszúsodott bogyókból készült, intenzív illata és hosszan tartó íze feledhetetlen élményt nyújt az édes bor kedvelőinek. Összesen 805 palack készült belőle.

természetes maradék cukortartalom: 100 gr, alkoholtartalom: 11,5 % űrtartalom: 0,375l

SÁRGA MUSKOTÁLY FÜRTVÁLOGATÁS 2015 • ÉDES • KÉSŐI SZÜRET

Teljesen aszúsodott bogyókból készült, intenzív illata és hosszan tartó íze feledhetetlen élményt nyújt az édes bor kedvelőinek. Összesen 685 palack készült belőle.

természetes maradék cukor: 145 gr, alkoholtartalom: 11 % űrtartalom: 0,375l

SÁRGA MUSKOTÁLY {Sajgó} 2017 • FÉLÉDES

Telt ízű-illatú Sárga muskotály a Sajgó dűlőből. Kiváló aperitif. Fogyasztása 12 C-on ajánlott.

természetes maradék cukor: 35 gr, alkoholtartalom: 12,5 % űrtartalom: 0,375l

FURMINT {Sajgó} 2017 • SZÁRAZ

Harmonikus, illatos Furmint a Sajgó dűlőből. Fogyasztását 12-13 C fokon ajánljuk könnyű vacsorákhoz, salátákhoz, halakhoz és házi natúr sajtokhoz. Aperitifként is kiváló!
0,75l

természetes maradék cukor: 1 gr, alkoholtartalom: 12 %

FURMINT {Deák} 2017 • SZÁRAZ

Harmonikus, illatos, tüzes Furmint a Kopasz hegy vulkáni lejtőjéről, a Deák dűlő löszös talajáról. Fogyasztását 12-13 C fokon ajánljuk könnyű vacsorákhoz, salátákhoz, halakhoz és házi natúr sajtokhoz. Aperitifként is kiváló!.
0,75l

természetes maradék cukor: 3 gr, alkoholtartalom: 13 %

ZEMPLÉNI ZENGŐ 2017 • ÉDES

Botritiszes szőlőből készült fűszeres ízű, illatú bor, önmagában aperitifként is fogyasztható. Fogyasztása 10-12 C-on ajánlott.
0,75l

természetes maradék cukor: 68 gr, alkoholtartalom: 12,5 % alk űrtartalom: 0,75l